She's got you high and you don't even know it



Så, efter en skål noggerglass och 500 days of Summer (episk hipsterfilm, men hur mysig som helst) är jag sysslolös igen. Visst är det trevligt att ligga under ett varmt täcke med raggsockor och hörlurar. I någon timme extra. Sen vill man ju ut på äventyr.

En gemensam grej för många i min ålder (särskilt tjejer som ju matas med romantiska filmer, böcker, låtar, kläder, hemsidor, kakor, inredningsdetaljer etc) är väl att man önskar att det hade legat något mystiskt litet skimmer över ens liv. En kärlek kanske eller en resa, ett nytt moment bara. Aldrig kommer vi kunna lösa alla världens problem för där fattigdomen går ut kommer ju tristessen in, sorgligt men sant.
Och därför sitter man här och önskar sig iväg, inte nödvändigtvis långt bort, men bort från sitt eget liv. Ett liv som det ju egentligen inte är något fel på, och kanske är det just därför man inte vill ha det... det skulle liksom må bra av att bli lite tilltufsat ibland.  

Det är där hipsterkulturen har slagit fel, misstänker jag. Det började som en längtan och slutade som en ofantligt snobbig och låtsasgenuin blobb som blev mainstream enbart av skräcken för att vara just mainstream. Jaja, riktiga hipsters är forever antar jag. De andra lär dö ut rätt snart.


Återigen gryr dagen vid din bleka skuldra



Jag är fortfarande sjuk. Inte dundersjuk, men tillräckligt för att stanna hemma under iskunskapsdagen. Tro mig, det är inte ofta jag är glad över att vara sjuk, men idag är jag det.
Iskunskapen äger rum ute i Hellasgården och innefattar i princip allt jag hatar av hela mitt hjärta. Is, snöslask, offentliga toaletter, "varma ytterkläder", kalla vindar, sockor i skorna och tunga ryggsäckar samt en bussresa hem med 29 precis lika gnälliga femtonåringar. 
Då stannar jag hellre hemma med smutsigt hår och pyjamasen som jag bott i sen i förrgår. Tar varje chans jag får att vara sunkig.

Men det visar sig att det inte är så himla mysigt att vara sjuk då jag blir utsatt för en vild konspiration. Alla tekniska maskiner får utan förvarning kollektiv damp. Så här sitter jag med mitt vitamin c-vatten och lyssnar på Vaggvisa för flyktbenägna. Fin låt.

Ikväll duschar jag av mig sjukan och imorgon går jag till skolan.




Måste va på liv å död



Har ni by the way hört Maskinens nya singel? Den är fedt tung.



Helt chukt



... och så var det tydligen dags att bli fett med sjuk tyckte kroppen och mixade ihop en otrevlig blandning av magont, ömt huvud och... eh, tja, en uppkastning.
Jag äter små små skedar mild yoghurt och aprikoskräm och tycker förskräckligt synd om mig själv. Har slötittat på ett program om en brittisk skola för problembarn samt ett antal hackiga Vänner-avsnitt och bläddrat igenom alla nya uppdateringar på 9gag. Börjar känna mig lite bättre, så vi hörs kanske  senare.


Himlen är färglös; oföränderligt grå



Den här låten. Den är mitt liv just nu. (Synd att någon mupp kapat sången, dock, men det kan inte hjälpas...)

Veronica Maggio - Ballad om vintern


Förintelsens minnesdag


Efter fritagningarna.


Idag är det Förintelsens minnesdag och jag vill bara vara tyst i någon minut. Inte mycket att säga eller göra förutom att hoppas på att något liknande aldrig någonsin händer igen. Och jag vet, det händer ändå hela tiden. Det är det som är så sorgligt med oss.

Jag vill ge all min kärlek och respekt till de som den gången föll offer för Hitlers bila och alla de som hjälpte samhället tillbaka upp på fötter efteråt. Framförallt de som volontärarbetade med traumatiserade fångar och de som förlorade folk de älskade men ändå orkade leva vidare - det måste vara en slags övermänsklig styrka.      



Jävla as jävla as!
Ungarna bar röda J i handbagage
”Fnas” fnasade torra små händer
Barnen fick nya länder
Det var dom!
Det var dom!


utdrag ur en dikt tidigare publicerad här (läs hela dikten)



Thai Singles



... och precis som man lyssnar på ett radioprogram om så kallade "fruimporterare" så kommer denna annons upp. Helt bara sådär.

Grejen med en thailändska heta brudar-dejtingsida är ju ganska konstig. Ja, sånt här ger mig faktiskt obehagskänslor direkt. För hur ofta ser vi inte annonser för just dejtingsidor med thai-tjejer, eller kinesiska tjejer, eller ryskor, dyka upp på de märkligaste ställen? Och hur ofta ser vi annonser som vill få oss att dejta "sexy, funny, horny" brittiska, franska eller norska flickor? Just det. De finns helt enkelt inte. För sådana här sidor nämligen gör reklam för snygga tjejer från u-länder, eller fattigare delar av ett i-land, så att svenskarna kan importera sig en liten fru.

Jag tror inte för ett ögonblick att det är en seriös marknad. Hallå, svenska man, åk till Thailand själv - maka på arslet om du är så himla kåt på thaitjejer. Joina ingen sån här skit free now.


Talar ut om mitt beroende



När man inte har något att ta sig för och så plötsligt befinner man sig i kylskåpets öppna famn. Det är lika märkligt varje gång, nästan lite magiskt. Hittade idag en liten chokladpudding som jag norpade. Jag tror att jag håller på att falla tillbaka in i beroendet, ty jag unnar mig alltför mycket chokladprodukter. Det är bara för att det ALLTID finns en anledning att konsumera godis.

- jag måste peppa tråkiga saker
- jag firar att jag är ledig
- det spelar ändå ingen roll
- jag är ju värd det 
- jag har ju pengar
- det är party
- det är myskväll
- jag har PMS
- jag har inte PMS
- pluggar inför provet 
- firar att provet gick bra
- tröstäter för att provet gick åt helvete 
- jag är glad, vi gör det ännu bättre!
- jag är ledsen, vi försöker göra det lite bättre
- jag är skitarg och det är bara chokladen som förstår mig


... och så vidare.
Såg förresten Ansiktet-killarna lufsa förbi i snöslasket. Gjorde min dag. Nu ska jag leka på 9gag.




Ta mig till kärlek, ta mig till dans



Hej på er mina små.

Jag sitter här på mitt gröna jättegosiga överkast och PMS:ar över min enorma fulhet och alla hemmafruhipsters som frontar blogg.se. Hatar dem numera per rutin, är så chukt trött på deras mysiga dyr kamera-bilder av cupcakes med frosting och hunden Lelle som by the way har en bedårande liten kompis vid namn Fnutti som alla bara måste få beskåda. Bara jag som känner mig lite mätt?

Samtidigt (och det är sannerligen ett glädjemoment) lyssnar jag på Känn ingen sorg för mig i Göteborg och jävlar i min lilla låda vad den skivan är grüm. Håkan Hellström är fan min största komplexmakare, fatta om man kunde skriva texter som han! Jag försöker, men det blir fult. Och har man inte lite hybris om man jämför sig med honom? Iallafall har det till och med gått så långt att jag läser mina dikter i huvudet med Håkans röst bara för att kolla om de är tillräckligt bra.
Håhåjaja, det är jobbigt med kreddiga människor.



den syrliga smaken av naturell yoghurt



den syrliga smaken av naturell yoghurt
den var så himla tydlig just den dagen
fan okej då sa hon
och tog åkremsan från pappan
så hastigt att det blev
små små skärsår i hans handflator
men hon hade ju alltid varit
så sjukt obstinat
och samma natt snöade det igen
vi som inte ber får hoppas



Ester 2012

Rasande inlägg

Det är inte friskt hur roligt jag har åt USA just nu. Nu är alltså alla som ställer upp i valet konservativa till bristningsgränsen, inte en enda obam-ig människa så långt ögat når. Det är bara sådana där "familjefäder" med mörkt backslick och manchesterbyxor som tycker att "kvinnor ska ändå vara kvinnor" och "ett liv är ett liv från befruktningsögonblicket" och "vaddå om vi tillåter såna där gays i armén lär de väl få HIV hela bunten".

För Amerika - bakåt i tiden. Eller? Jaha. Jaja, men don't come crying to me när det går åt helvete. Konservatism leder ingenvart, det har vi redan fått bevisat ett antal gånger. Varför inte blicka framåt istället?
Jim, om det var du som råkat bli gravid skulle du väl inte vara så jävla mån om detta "liv" som antagligen inte ens har något medvetande och skiter till 100 % i om det aborteras. Om det var så att du blev kär i andra män skulle det eventuellt (men det här är bara en vild gissning) kännas lite diskriminerande att inte vara tillåten att gå i armén beroende på om den som du delar säng med har äggstockar eller ej. Och om du faktsikt hade äggstockar själv skulle du fatta att det inte är nåt inbyggt, det här med rakade ben och skygga små leenden - det är en fucking norm som nu räknas komma levererad tillsammans med fittan och som ska bejakas från barnsben till dödsbädd.

Oh my dear lord of sweetness and tudelidu jag blir ju fullkomligt rasande på det här. Vad är det för fel med landet som har inflytande över hela resten av världen?   



   

Yes & No 2012-01-23



Killen i kassan på Bengans. Gick in där för att investera lite i min så kallade "skivsamling". Han hade beställt in precis vad jag letade efter och var så himla fin och trevlig och skäggig att min själ blev helt lycklig.



Maggiouppsättningen komplett! Idag tillkom Vatten & Bröd i samlingen och jag kan vila i frid. Skivan är inte på långa vägar lika bra som de andra två, men åh, den är så mysig att jag blir helt... mysifierad. Le sträcklyssning.






Mitt rum är FETT kallt eftersom jag har en balkong här. Jag har ett litet element men det hjälper föga. Följdaktligen sitter jag för det mesta insvept i ett väldigt tjockt täcke, lite som en enormt bachelorette kåldolme.


PS: 2012s fulaste bild. DS


Lite onödig utfyllnad



Dagen och natten spenderades med dessa fina flickor. Har inte mycket jag orkar skriva om, så vi hörs imorgon!


This way...

En ful grej med mig är att jag har en smärre skräck för att bli smutsig, kladdig eller klistrig om händerna, det är typ det värsta jag vet i hela världen efter sociala missanpassningar, konservatism och slasksnö. 
Ni vet när man tar i undersidan av en stol för att dra den närmre bordet och så har nån jävel kletat tuggummi precis där man sätter sina fingrar och så bara känner man hur bakterierna sprider och muterar sig från fingertopparna upp till armhålorna ungefär?
Självklart värsta tänkbara scenariot för någon med smutsfobi - hände mig idag för andra gången denna vecka och jag svär på alla mammors gravar i Stockholm att jag ska ninja mig in i klassrummet före alla andra på måndag och switcha stolar litegrann.

Klart jag kutade till toaletten snabbt som vinden. Och sedan kutade tillbaka och hämtade Vera och Martina. För titta vad jag fann inne på en sunkig skoltoa en helt vanlig grå fredag i januari



... mitt liv är typ gjort.


En fråga


Vilket är svenska språkets fulaste ord?

Själv vill jag lägga en stark röst på pattar, annullering, kontinent och kött. Vad tycker ni?




Vafan e hög standard?



SVAR:
Jag är fullt medveten om det, men skulle vilja påstå att pälsindustrin på många plan är långt mer vidrig är skinnindustrin även om jag inte vill kalla mig särskilt påläst. Skoskinn kommer som bekant oftast från kossor. Kossor äter vi också. Vi äter varken rävar, minkar eller mårdhundar här i Sverige, och även om slaktdjur tyvärr ibland lever under standarden tror jag nog inte att de hålls inlåsta i små burar utan vård och ordentlig mat hela den tiden de hålls på den här jorden. Jag vill helt enkelt mena att kossorna har det bättre än minkarna. Sedan finns det säkert lyckliga pälsminkar också.

Läs mer om pälsdjur här.



Om du vill ha mig, nu kan du få mig så lätt



Lyssnar på sommarkvällslistan på Spotify och drömmer mig tillbaka till då. Jag är ett sommardjur. Nu vill jag bara gå i ide.   


Det snurrar på min skalle

Hej på er sockerfnas. I eftermiddags sköts två hattar till i min samling, och jag tänkte att det var väl synd och skam att ingen ännu fått se den i dess sanna prakt.
Så därför ger jag er, mina damer på mina herrar, Ester Bergs hattsamling. 




Damhatt, R. Barthesson. Tidlöst snitt, jägarmodell, 80 till 90-tal. Nytillskott i samlingen.


Damhatt, okänt märke, gjord av tysk stomme. Tidlös, jägarmodell, 80 till 90-tal. Nytillskott i samlingen.


Damhatt, Faustmann. Förmodligen importerad från Tyskland. Vattentät(!) i en maskulinare modell med flätat hattband av läder. Har även en snarlik i brunt från Hamilton.
 

Damhatt, Irchler Hut. Tillverkad i Österrike. Mindre modell, jägarsnitt.


Liten lekhatt i halm, Prickig Katt. Köpte den i Göteborg för något år sen men har aldrig använt den eftersom den är så liten och skulle behöva ett band. Vill någon ha den så varsågod, säljer den för 20 spänn om intresse finns.


Halmhatt, okänt märke. Antagligen från Frankrike. Klassisk modell, som kunde passat en kvinna eller en man med litet huvud. Den här fick jag av mormor för ett tag sedan, eventuellt är det en slags skolhatt.


Hysterisk solhatt i rödvitt blommönster från H&M. Snodd från mamma en sommar för mycket länge sen.


Något jag brukar kalla Hilding-mössa från MEA - Militär Ekipering AB, 50-tal eller 60-tal. Har tillhört min farfar. MEA var tidens fina herraffär, de sålde även uniformer.

 
Mycket märklig mösshatt för män införskaffad på en rea på H&M. Används någon gång ibland, men passar mig egentligen inte särskilt bra.


Damhatt, okänt märke, 20-talssnitt. Jag praktiskt taget bodde i den här i sjuan. Nu används den sporadiskt men jag tycker fortfarande att den är grymt snygg.


Emilmysse från Skansen. I samma snitt som skärmmössorna tillhörande pojkar och yngre män av arbetarklassen var av kring sekelskiftet och en bit inpå 1900-talet.

NOTE: Egentligen är jag emot pälsindustrin totalt och därför känner jag mig väldigt tudelad när jag bär pälsmössa. Men eftersom det är second hand inbillar jag mig att det inte är så farligt, och det är så himla varmt att inga andra mössor slår det. Får tyvärr ändå lite hatblickar av Greenpeacemänniskor på stan. Så, bara så ni vet. Jag dödar helst inte oskyldiga rävar.


Pälsmössa, okänt märke. Helt säkert tillverkad i Stockholm.


Fullkomligt galen pälsmössa, kanske i minkpäls, av okänt märke. Tillverkad i forna Sovjet.


Pälsmössa, okänt märke. Kan ha hört till en pälskappa.



Jaha, det var nog alla tror jag. Majoriteten av hattarna och alla pälsmössorna har jag fått till skänks av en ingift släkting som haft ett högt uppsatt jobb inom muséer. Jag tycker det syns ganska bra på dem, att de tillhört en chef. I alla fall har hon gett dem till mig när hon inte velat ha dem längre, eftersom hon vet att jag i princip är den enda i släkten som bär hatt. Nu har det ju inte varit så mycket damhatt de senaste månaderna, utan mera pälsmössa, men i sommar blir det åka av för min lilla samling.

Har någon några frågor är det fritt fram att ställa dem, vad det nu kan tänkas handla om. Älskar er!

   

Som en cykel i mina drömmar




Text: Martina Fischer och Ester Berg.


It gets better



Drygt en månad efter den här inspelningen tog Eric James Borges sitt liv.

Stating the obvious, jag vet, men hur fan kan vår värld vara så sjuk? Hur kan det finnas människor som dag ut och dag in trakasserar en liten pojke från det att han går på dagis till dess att han börjar college och som orkar leva med sig själva? Hur kan ett par föräldrar utöva excorsism på sin son på grund av någon så fånigt som hans sexualitet och sedan kasta ut honom ur huset när det visar sig ineffektivt?
(Typiskt exempel på hur vidrig en religion kan bli när den går för långt, skulle jag säga. Fine, tro på vad ni vill, men en del saker FÅR man faktiskt inte tycka.)  

Det värsta är att det inte finns några riktiga svar på alla frågor, utan de staplar sig som en jävla hög med snö utanför dörren. Och själva faktumet att man inte kan göra någonting åt hela skiten själv. Ingenting, utom att uppmana folk som har det svårt: det blir bättre, livet kommer att bli bra, jag lovar och svär på allt samvete jag äger att det blir så. Stanna bara på den här planeten lite till så får ni se. Det är det man kan säga, och sen återstår att be men nu har jag gått från agnostiker till ateist för jag tror bara inte, jag kan inte fatta att folk använder sin gud som ett argument till att hata och stöta bort sitt barn.

Nu har Eric James Borges lämnat oss, inte av sjukdom eller olycklig kärlek eller psykiskt svaj utan på grund av människors inneboende ondska, verkar det som. Fuck dem, hur kunde det bli såhär?



Vila i frid, vi ses kanske någon dag om det finns någon himmel.



Fjärilar om natten



Djup bild tillhörande sången.


Wazzup dawgz?

I vanlig ordning sitter jag här en kväll i sällskap med en apelsin och en tjocktröja, myser över natten och dör inombords inför morgondagen. Torsdagen har spenderats i den hudfärgade byggnad som är min skola på alla hopplösa vis du kan komma på. Jag vill verkligen inte gå i högstadiet längre, jag är så förbannat trött på det hela att ni anar inte. Ibland kan det kännas som att man bara vill ställa sig upp på bordet och joddla under tvåtimmarspasset i franska enbart för variationens skull, för att det ska hända NÅGOT, vad som helst egentligen.  

Emellertid blev det bättre desto mörkare himlen blev (okej sista gnället om skolan för det här inlägget - alla som tycker att inlåsning de tre ljusa timmarna per dag under vinterhalvåret är en skitbra idé räcker upp en hand), till att börja med fick vi reda på att vi ska dansa bollywooddans på gympan. Klassen blev så entusiastisk att det inte skulle förvåna mig en millisekund om samtliga är på plats prick i tid iförda knallrosa saris dagen för workshopen. 

På väg hem från den trökiga dagen lallade en viss Timbuktu förbi oss med en vacker pälsmössa på huvudet och jag och Martina blev som förväntat passivt/flippat starstruck level 10. Men han pratade i telefon, tyvärr, så jag drog med mig bruschan hem och vi skrev en jättefin låt. Petas eventuellt upp på Youtube later on.


Nu ska jag kolla på Vänner och tänka på livet och kärleken. Vi ses imorgon.


Bara ställ er upp!



En av de absolut mest underskattade låtarna av Daniel Adams-Ray.  




Två minuters mer ljus



solen går ner vid tre
jag går ner till psykiatrikern
SMHI: imorrn
två minuters mer ljus

de våta kläderna som jag
lägger in i tvättmaskinen
är så kalla att den spända huden
på mina blå händer
fryser till blankis

slickade en gång på en grön lyktstolpe
den smakade frystorkat järn
så varför fick dom för sig
att världen är underbar nu då?
karantän eller bårhus?

elementet är tyst
en fristående liten hund med termostat
jag önskar att tillvaron vore
åtminstone en smula speciell
obehaglig eller LSD
bara inte sömnig

sover man så vaknar man
blommar man så vissnar man
gråter man så skrattar man väl sedan
men ingen kan lova något som är permanent

ack SMHI
ja imorrn har jag vunnit
två minuters mer ljus
är bara lite längre dagar
för mig




Ester 2012

Måndagsbarn



Så, imorgon börjar skolan. Därför angriper jag i afton äpplet med viss frustration och ilska.


Tralala

SAKER JAG ÄR GLAD OCH TACKSAM ÖVER I NULÄGET



- Vinterapelsiner. Så jävla gött att jag bara vill gräva ner mig själv.



- Eldsjälar. Läste precis i DN om hemlösa EU-migranter; arbetskraftsinvandrare som kommer hit men inte hittar vita jobb och därför blir hänvisade till gatan, ofta med bara en liten packning och utan några som helst svenskakunskaper. St Clara kyrka agerar härbärge och hyser 17 hemlösa per natt, samtidigt som de försöker hjälpa arbetarna att hitta jobb. Kanske inte fungerar så bra långsiktigt, men det är ändå ett gott föredöme. Kyrkorna står väl ändå tomma om nätterna, så varför inte?  



- Gymnasieinformationen. Mässor, broschyrer, brev, affischer och öppet hus. Jag gissar på att informationen om gymnasier inte var lika bra typ när våra (nu pratar vi nittitalister här) föräldrar skulle söka (fast då blev man i och för sig placerad på närmsta skola), det är hur skönt som helst att bara få veta saker helt enkelt. Man ska ändå tillbringa två till fyra där. 



- Halsdukar eftersom det tydligen bestämde för att snöa. Efter jul och nyår. När vi äntligen började trivas med barmark.
Okej, jag är värsta tönten när det gäller ytterplagg. Ni vet när folk säger "huvudet är som en skorsten, all värme sipprar ut, blah blah". Sån är jag. Teorin lyder så att bara jag håller hals, huvud, handleder och fötter varma så kan jag ha ganska tunna jackor och slippa fladdra omkring som en knubbig elefant i Stockholms innerstad. Det funkar, tro mig eller ej. Halsduk är förövrigt så jävla mysigt för man kan liksom gå i ide i den om det behövs. Typ när man snackar med någon skittråkig och så bara sjunker man ner där som i ett litet bo och försätter sig i dvala. Lovar att ingen kommer märka det eftersom mössa och halsduk i princip går ihop över ansiktet.



- Bra krönikörer. Kan lätt göra min dag.



Varje dag är ett stort kalas...

SAKER JAG STÖR MIG PÅ I NULÄGET



- Folk, av någon anledning oftast konservativa äldre män och fotbollsfruar, som pratar om "feminister" som en slags särart. Förslag har röstats bort av "feminister", "feminister" har satt stopp för det och det, "feministerna" vill ha det så och så. 
Eh, okej. Så här är det. "Feminism" är jävligt brett. Alla har sin egen tolkning av den, precis som i vilken politisk inriktning som helst. Att tala om "feministerna" som en slags militant grupp, en form av störig blobb som lägger sig ivägen för samhället, är dumt och framförallt väldigt obildat. Slå upp det i en ordbok, begreppet betyder helt enkelt att någon kämpar för att kvinnor ska jämställas med män. Den som inte kan signa på det är ju dum i huvudet, och det är ett yttrande som jag inte tänker dra tillbaka.
De flesta svenskar är alltså i grund och botten mer eller mindre feminister (om än inte aktiva eller villiga att kalla sig det), därför bör vi inte omnämnas som om vi vore en liten mystisk sekt för det är vi inte, det finns livmodersfeminism, konstruvistisk feminism, black feminism, liberalfeminism, Gudrun Schyman-feminism, radikalfeminism... även marxisistfeminism och ekologisk feminism om jag inte minns fel.



-  Blottare. What's wrong with you people? Exakt hur tror ni att ni fick rätten att vifta omkring med den i allmänhetens ansikte? Blev det inte lite knasigt nu?



- Melissa Horn. Jag vet inte varför faktiskt, hon har verkligen inte gjort mig någonting men hennes musik är ju tråkig så att man bara vill ramla av stolen och peta upp oliver i näsan för att ha något bättre för sig. Texterna är jättevackra men det känns lite som om det är en enda lång låt. Kanske kommer jag ändra mig om ett tag men just nu har jag allvarliga problem med den tjejen, av fåniga principskäl. Håhåjaja. Har ni tips på bra låtar, länka gärna. Det är kanske mest konceptet aukustisk/svåra texter + en stor andel estetfjortisfans som jag stör mig på.



- Ant Smasher. Ett spel som min rara syster laddade ner till min mobil. Vet ni hur obehagligt det är? Man ska mosa myror med fingrarna och jag har inga problem med insekter men när en JÄTTEMYRA i storleken av ett VILLAOMRÅDE plötsligt kom INKLAMPANDE på skärmen var det vara tack hej fuck dig jag har fått nog. Jag slängde mobilen på sängen och skrek som en unge. Usch, känner mig så harig.



- No flow. Kan eventuellt vara det jobbigaste som finns när man egentligen har ett behov av att skriva som kan jämföras med det av att sova, men det liksom aldrig kommer. Har typ fem word-dokument med inledningar på sketadåliga dikter. Typ såhär blir det:

Jag klippte en kort frisyr
För att bli någon ny
Nu ska jag låta den växa ut
Bli någon ny

För guds skull
Ta bort håret från avloppstrumman!
Vill bli ny men aldrig någon annan




Imorgon listar jag underbara saker men nu är det mitt i natten och jag är på gnällhumör. Vi ses!


Dom kommer slå hårt, dom kommer slå hårt



Fick låna den här tröjan av pappa. Det är han som gjort trycket som blev loggan till Florence Valentin's senaste album Spring Ricco. Grymt snygg och komfortabel i alla fall, om man får säga det själv.




... och nu en enkel fråga som du säkert kan svara på

 
 
 

Varför har inte Daniel Adams-Ray utsetts till Sveriges bäst klädde man än? I mina ögon är hans klädstil absolut ultimat, den känns Lagom (höhö) nyskapande. Men tydligen tyckte Café att 2011 var det Pär Lernström som regerade modet, och året innan dess var det mister Kinnaman. Inget fel på de killarna, men faktiskt, lite trist ändå.

Får väl hålla tummarna för tvånolltolv då. Kram så länge.


Man måste genom skam

Your image is loading...

Jag har klippt luggen igen och det blev för kort.


2012-01-08 Yes! & No!



Mina kompisar såklart. Poolmys, gossip och sushi med Annie, Edith och Linn i onsdags. Filmkväll med Martyparty, Kikki och Nelly i fredags. Och så självklart hela nyåret med Saga! Jag börjar misstänka att hela forever alone-grejen eventuellt bara är imaginär. Kanske.

Julklappsdocsen. De är utan konkurrens bäst i världen på alla punkter och så vidare.

Martinas och min Facebookgrupp.


Det kreddigaste med grejen är att Erik, ena halvan av Ansiktet, gillar.




Kallbrand.
Tydligen var det för kallt för att gå i strumpbyxor. Jaha, då vet vi det.

Snygga människor får en att känna sig obeskrivligt extraful i vinternatten.


Sophia Somajo - typisk snygg människa.



blandsaft/bubbelplast



blanda lite blandsaft du
medan jag poppar bubbelplast
pop pop
pop men
inte för mycket pop
då dör man sa din mamma
innan hon stack

vad ska de ta sig till med oss
nu när vi sprayfärgat pendeln
för tredje gången
när vi langat ångest
sen 63 om inte lite innan
nu när vi kommer hem och
luktar främmande parfym

lyssna för här kommer
alla åtgärderna:
limma limmsäkert!
skjut skottsäkert!
var bombsäker!
drick saft
drick upp din saft nu
din jävel!

(sån intensiv vanmakt och desperation är nästan löjlig)

mobilräkningen gick upp till 1,3
det finns en kille i Farsta som fixar ut
Vanja går barfota även i innerstan
och
varför skriver du med versaler i alla sms?






TA MIG BORT HÄRIFRÅN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Ester 2011

WOW!



Darlings! Är ni fantastiska eller är ni bäst? Statistiken har fördubblats sen igår!

Så. Till er, finingar!



Någon som skriver om citrusfrukter


Asså den här bilden, haha <3

Just det. Jag glömde säga att min två år yngre syrra startat en blogg, fina Vera som ofta syns till här har nu tagit ett eget kliv ut bland blommiga tekoppar, enorma foto-objektiv, hat och silikontuttar. Kolla den, vetja, den heter VÄLDIGT SERIÖST.
Men, bara så att alla har det här klart för sig: när hon och hennes kompisar börjar kalla varandra för manga-namn och citera låtar på japanska av tecknade låtsasband à trettio pers upphör vi temporärt att vara släkt.

Annars är hon bäst.


när morgonen röntgar natten syns knappt ens skelettet: vita fiskben kvarlämnade i sanden



Jag läser just nu ett samlingsverk som heter Trettiotvå poeter 2011. Eller, jag har skummat igenom, har inte tagit mig tid att verkligen sätta mig ned med den än.
Boken är en julklapp från mormor. Den är bra, nästan ingen jag känner till men å andra sidan så känner jag av svenska poeter till 1) Viktor Rydberg och 2) Daniel Boyacioglu. Anna Hallberg är med i boken och så även Joar Tiberg, båda dessa gästade vår skola när vi hade poesi-workshops inför Poetry Slam förra vårterminen. Joar gillade min dikt om skor, något jag sedan dess varit närmast perverst stolt över.
 
I alla fall tycker jag skitbra om boken och jag ska lusläsa den från pärm till pärm nästa gång jag är i "poetry mood". Plus att det är ascreddigt att bära runt på en knallgul bok med modhääärn poäziii i sin lilla tygkasse. Och min kasse är obehagligt lätt, den behöver... tyngd. 



Årsresumé pt. 1: januari-typ juni


År 2011 inleds med en bio, jag tror det var Easy A (grym film förövrigt), tillsammans med dessa hestar.


Jag och Nelly bestämmer oss för att tona håret. Min tantfrisyr blir pippiorange.


Någonstans här tar Snookbesattheten in på riktigt.


Täbymys hos Limpan med gänget (Edith bakom kameran). Annie saknades dock.


Uttvingade på vintervandring av den grymme gympaläraren. Skitkallt och halkigt.


I Uppsala tror jag. Cool kille i alla fall.


Sleepover med Marty och Nelly. Resterande bilder är för fula för att visas upp för allmänheten.


Hänger lite med de här två och Linn.




Första konserten som officiellt fan tillsammans med Martina och Kikki. DAR, Cirkus, 24 mars 2011. Fan, jag kommer alltid att minnas det.


Poetry Slam för andra gången. Här är några från dåvarande 7LD. Min dikt var återigen ren skit, men kul hade jag.


Nelly introducerar Tom Sturridge. Yam.


Och så lite mer häng med bruschan när isen äntligen gett sig av från Slussens kaj.


Partage hos Kikki, jag var tvungen att ge mig av aptidigt morgonen därefter eftersom ortopeden tydligen tyckte att 8.30 var en utmärkt tid att befinna sig borta i Huddinge på.


Annacuddle. Lite stek på Götis.


Påsk och påsktårta. firas på Vingåker.


Blir smått Veronifierad efter en signering och spelning på Åhléns som jag och bruschan råkade slajda in på. Jag börjar dock inte lyssna ordentligt förrän någon månad senare.


Iris fyller 9 år.


Valborg. Firas med Kikki, Nelly och Martina vid brasan och lite senare på Kungsträdgårdens scen där vi håller en fin liten show med sång och dans för ingen.


Lite mer hårfärgning.


Veronica gör en livespelning för radio som behöver publik. Klart vi är där!


Pizzakväll. Sandra sitter bredvid mig.

Fantastiskt ful bild på mig, men jag vet inte om Sandras kompisar vill bli upplagda på min blogg. I alla fall, hon hade tjejmiddag och det var fett mysigt!


Veronica Maggio och Christian Walz på Childhood-galan.


RIX FM-galan direkt efter Childhood. Ola Salo är cool.


Demonstration mot införandet av den nya skolreformen i förtid på vår skola.


Uppspel av Häxtävlingen.


Ett... djur. Kolmården, med Katja och Emma.










Nelly och jag gittade till Frankrike (och lite till Italien).


Efterlängtad skolavslutning. Una, Kikki, Martina och Nelly.


Firade Kikki och Nellys födelsedagar med surprise-picknick tillsammans med Martina.


Lite häng på Waynes.

2011 - en snabbgenomgång

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? En hel del, en del saker går inte att skriva om här, men ja. Jag åkte till Frankrike med Nelly och åt ostron bland annat. 
2. Höll du några av dina nyårslöften? Näfan, jag kommer inte ihåg några av dem. Men årets ska jag hålla!
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nejnejnej. Och det är jag väl ganska glad över. 
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5. Vilka länder besökte du? Frankrike, Danmark.
6. Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012? Nej, det har varit ett bra år. Snö på julafton möjligen.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 24/3 och 15/8 alldeles särskilt.
8. Vad var din största framgång 2011? Jag höjde mig väl måttligt i skolan.
9. Största misstaget? Ojoj, en massa grejer. Jag är ganska pinsam tyvärr.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja alltså granen var ju jävligt stickig.
11. Bästa köpet? Biljetten till Daniel Adams-Ray på Cirkus. Och en mörkblå kjol. 
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, presenter och merchprodukter antar jag.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina kompisar, självklart.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Svart, Genom eld, Jag kommer och Det snurrar i min skalle.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? På våren och sommaren var jag skitglad men hösten var verkligen fe-hrukt-ans-värt tråkig.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Gått på konserter och försökt verka LITE cool i alla fall.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ugglat och varit pinsam.
18. Hur tillbringar du julen? Hela tjocka släkten och Karl-Bertil.
19. Blev du kär i år? Mja...
20. Favoritprogram på TV? Tittar inte på TV.
21. Bästa boken du läste i år? Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie.
22. Största musikaliska upptäckten?



24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Skivor? Kommer faktiskt inte ihåg riktigt.
25. Något du önskade dig men inte fick? Som sagt, kommer inte ihåg.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Firade med familj och kompisar, sedan hade jag "barnkalas" på höstterminen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Det finns det väl alltid. Jag hade kunnat vara fett snygg, välklädd och rik. Men man kan inte få allt.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Kärringraffig.
29. Vad fick dig att må bra? Musik och kompisar (speciell va?)
30. Vilken kändis var du mest sugen på?



31. Vem saknade du?
Linn i Täby.
32. De bästa nya människorna du träffade? Nellys kompis Stella är sjukt trevlig.



RSS 2.0