Hallåååå

Hej. Jag har inte dramatiskt avlidit efter en bilolycka, utan helt enkelt klantat till det och publicerat alla förlåt-för-miserabelt-dålig-bloggning på en gammal blogg och sedan dampat för att de inte dykt upp här. Teknisk tjej. I alla fall är jag back in track nu honeys.



Seven days of torture



Hej! Visst är jag fenomenal-analt dålig på att blogga? Vet ni, det är Nationella Proven pt 2 - the skrivery imorgon så jag ska passa på att blaja runt nu, kanske skriva lite. Det ligger billigt godispapper på mitt skrivbord såsom den totalt onödiga bilden antyder och jag spillde just sånt där surt över hela datorn och mobilen. Vi hörs, dawgz.

Mars-bars



Läste ett blogginlägg av DennisM som var arg.
Han var faktiskt så fruktansvärt arg att han hade skrivit tjugo argumenterande och välformulerade rader och till och med åmödat sig att lägga upp en sötful bild på Egoina med choklad runt munnen.
Så jag frågade mig i mitt stilla sinne: vad har världen nu gjort mot DennisM? Vad har fått honom att gå i taket så?

Jo. DennisM tycker att nu har ju vi ju blivit så feta.
Vi har blivit så äckliga och onödiga att vi skryter om hur många burgare vi proppat i oss och kallar tjockisar för "kurviga". Vi tycker att det är snyggt med lår som går ihop, så kan vi ju inte ha det!!!!!!!!!
Förlåt, men är inte det Dennis sak att fullständigt skita i vad andra människor äter? Jag vet att han ser sig själv som någonslags hälsocoach och jag har ingen aning om hur det är nu men förut rådde han oss att skippa glassen och leva på te, samt hyllade anorektiska modeller. Kul kille va?

Vi har yttrandefrihet i det här landet och man får tycka vad man vill men det är faktiskt updown förolämpande det han håller på och säger. Hela den här debatten är en enda våldtäkt på tjejers självförtroende, att vi ens blajar på om det fortfarande är rätt sjukt. Jag trodde det var klargjort; alla, oavsett storlek, kan vara vackra. Därför blir jag förolämpad både av "Inga smala brudar"-pins och DennisM:s antimatpropagandor. Han har inget med det att göra, han kan svälta sig själv om han vill men han ska fan inte komma och gnälla över andras matvanor och fettprocent. Det om något är ju rätt motbjudande.  

Det fina är att om jag vill så har jag all rätt i världen att fetta igen mina vener. Ingen bra plan, men vetskapen om att jag kan är trevlig. Nejmen ärligt talat, det är klart man ska bry sig om vad man äter, man måste ju må bra. Vi ska trots allt leva med kroppen i typ 80 år till. (På dessa 80 år lär vi också förlika oss med den).
Jag kan inget om sånt där men jag lovar att det här är en bättre metod än alla bantningstips i världen:

- Ät fibrer, annars får du diarré. Käka svinmycket frukt.
- Drick mycket vatten.
- Rör på dig. Utnyttja gympan i skolan. Ta trappen. 
- Ät choklad när du vill.  

Må bara bra helt enkelt. Sen kan du vara tjock eller smal eller mittemellan. Det kvittar, men var snäll! Jag vet att jag låter som Linda Skugge nu, och inte på ett bra sätt, men jag är ett advice animal okej?


Nu, till något fantastiskt:
För några år sen var det någon genialisk människa som skickade stora lådor med Mars-bars till Kissie. Funderar på att följa exemplet. Dennis måste lära sig att se saker på analytiska plan.



en pojke och en flicka och vad som hände i nästan samma kvarter



En pojke hittade en gång
en flicka
utsmetad på gatan
En klack i handen, en på foten
Men i taket fanns bara märken

Inget speciellt hade hänt som åsamkade något särskilt lidande,
emellertid blödde hon lite på vänstra hälen -
hon höll en våtservett med citrondoft mot ett skavsår
första gången han såg henne.

Han kände sig så smutsig på nåt vis trots att han stod upp.

han satte sig.

Barn, det här är ni bekanta med;
I staden bor inga riktiga fåglar
Så istället var det sparvarna som sjöng den natten
Hon som trott att hon aldrig skulle gå förlorad!

De reste sig;
de tog sista bussen hem tillsammans,
bodde i nästan samma kvarter.
Klev av när busschauffören sa kliv av.

Han var så trött
Lute lill
Lite lullig
Så när händerna hamnade vid hennes nacke
ja då stannade de liksom kvar där en stund

får jag
får jag
får jag följa med dej?

Det var kvällen på morgonen dagen efter
Dagen innan
När hon lade ihop sig själv igen

I en ficka låg en post-it och lyste
klargul som en giftig sol
08 nånting 40-nånting nånting 35 nånting
och fingrar på den mest hela tiden…



men imorgon.






Ester 2012

Update



Lyssnar på sommarmusik och äter apelsin, messar med Kikki och har det väl i allmänhet rättså bra. Var i skolan idag, frisk som en nötkärna. Det är något fel på mig. 

Inte mycket att säga. Kollade ett öppet hus inför gymnasievalet, läraren hade hål i byxorna men verkade trevlig i övrigt. Och de hade godisautomater! *wöuw-wöuw* Hanna stötte mig i sidan och viskade "jag kommer att bli tjock!" och jag kunde inte annat än att misstänka att så skulle det även bli i mitt fall. Jag menar, utan den uppfriskande femmeterspromenaden till kiosken/solariet/videobutiken eller "choklad-ICA" (som fått sitt namn efter den billiga Euroshopperchokladen de har) skulle man väl vid det här laget vara en aning större. Men vad vet jag.

Nu ska jag sukta efter vår och kolla på sitcoms. Adios, bitches!

  

RSS 2.0